16. siječnja 2007.

Sandra Jakelić nova načelnica Rogoznice

{highslide type=”img” url=”2511611_izbori_v.jpg” alt=”” width=100 captionText=”}{/highslide}

Kandidacijska lista HDZ-a s nositeljicom Sandrom Jakelić, prema prvim službenim, ali nepotpunim rezultatima Općinskog izbornog povjerenstva, apsolutni je pobjednik nedjeljnih izvanrednih izbora za 11 članova novog saziva Općinskog vijeća Rogoznice s osvojenih 660 glasova (47,18%), što im donosi 6 vijećničkih mandata dovoljnih za samostalno formiranje vlasti.

Izborima je pristupilo 1428 od upisanih 2475 glasača ili 57,7 posto. Važećih listića bilo je 1399, uz 29 nevažećih, pri čemu je HDZ osvojio 660 glasova (47,18%), HSS – 138 (9,86%), HSP – 96 (6,86%), SDP -172 (12,29%) i Nezavisna lista Ivana Nikolića 333 glasa (23,80%).

Prema prognozama, HDZ je sa 6 mandata opravdao epitet favorita izbora, HSS i koalicija SDP-HNS imat će po jednog vijećnika, dok je najveće razočaranje izbora HSP koji je u izbornoj utrci ostao bez svog predstavnika. Svoj izborni stožer HDZ je postavio u restoranu Siesta u Rogoznici, koji je u trenucima objave rezultata bio pretijesan da primi sve članove i simpatizere stranke. Pobjedničko slavlje uz bogatu trpezu, piće i pjesmu potrajalo je do ranih jutarnjih sati.

– Opravdali smo povjerenje i imamo dva vijećnika više nego na prošlim izborima – rekla je Sandra Jakelić, nositeljica liste. – Ipak, svjesni smo da nas nakon slavlja očekuje težak i mukotrpan posao – dodala je. Najveće iznenađenje s osvojena tri mandata je Nezavisna lista Ivana Nikolića ili tzv. lista bespravnih graditelja koju su podržala 333 birača.

“Bespravni graditelji” burno su slavili u mjestu Ražanj nedaleko od Rogoznice, poznatom po ljetošnjim rušenjima objekata. Veselju se pridružilo stotinjak ljudi, a među gostima su bili vodstvo i članovi kaštelanske Hvidre sa Željkom Strizom i kanditati s liste rogozničkog HSS-a. – Više ništa neće biti kao prije i kroz naš budući rad u Vijeću javnost će vidjeti naš fanatičan, predan i nadasve pošten pristup svim situacijama na dobrobit svih Rogozničana, bez obzira na stranačku ili ‘građevinsku’ pripadnost – rekao je Nikolić.

Izbori su poništeni u selu Sapini Doci zbog listića viška u glasačkoj kutiji, pa se glasovanje u toj izbornoj jedinici ponavlja 28. siječnja.

www.jutarnji.hr