26. studenoga 2014.

Osigurana sredstva za stoljetni san svih Rogozničana

Završetak tekuće godine označava ujedno i period kada se podvlači crta dosadašnjeg rada, ostvarenih projekata i planiranja nastavka projekata koji se zbog objektivnih okolnosti u ovoj godini nisu uspjeli realizirati. Na redovitoj sjednici Općinskog vijeća Rogoznice, koja je na rasporedu ovaj tjedan, donijet će se odluka o imenovanju sudaca porotnika, te raspravljati o ulozi Općine Rogoznica u primoštenskom Domu zdravlja, ali sve bitnije teme od vitalnog značaja za Rogoznicu naći će se na sjednici Općinskog vijeća koja će biti u prosincu. Iako ne umanjuje značaj tema na nadolazećoj sjednici, načelnica Općine Sandra Jakelić s opravdanim razlogom naglasak stavlja na iduću sjednicu na kojoj će se raspravljati o proračunu Općine, te najavljivanim i dugo godina iščekivanim projektima na uređenju rogozničke rive.

-Sjednica koja nas očekuje u petak, i koja se zbog zakonskog roka mora održati, imat će na rasporedu samo dvije točke. Jedna se odnosi na imanovanje sudaca porotnika, dok će se na drugoj raspravljati o modelu zajedničkog ulaganja Općina Primošten i Rogoznica u Dom zdravlja u Primoštenu – kaže nam Jakelić.

-Puno važnije teme naći će se na dnevnom redu sjednive Vijeća koja će se održati za dvadesetak dana, na kojoj će se podnijeti izvješće o ovogodišnjem proračunu, te proračunu za iduću godinu koja se slobodno može i nazvati godinom kada ćemo započeti realizirati stoljetni san svih Rogozničana – kaže Jakelić.

Radi se naravno o projektu uređenja rogozničke rive, a koji uključuje dosta zahtjevne radove na rivi i samom mostu, ali i projektu koji će uvelike promijeniti vizualni identitet jednog od najljepših mjesta na Jadranu.

-Ova godina protekla nam je u sređivanju dokumentacije, izradu projektnih planova i svega ostalog, tako da sljedeće godine krećemo u realizaciju ovog zahtjevnog projekta. Sva sredstva osigurat će se proračunom Općine, a zbog velikog obima posla radovi će se sigurno razlomiti u više etapa tako da će se nove vizure u cijelosti moći sagledati tek za koju godinu – kaže Jakelić.

Kako smo već i pisali, radovi na uređenju rive započeti će od mjesta na kojemu se trenutno nalazi stara ambulanta, a koje je novim projektom zamišljeno kao trg na kojemu će se otvoriti prostor koji trenutno nedostaje u samom centru, dok će se u kasnijim fazama raditi na širenju rive, uređenju štekata, ta na kraju i radovima na samom mostu.