14. siječnja 2015.

667 tisuća kuna iz Općine Rogoznica za socijalno ugrožene građane

Na zadnjoj prošlogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Rogoznice, održanoj 26. prosinca, donesen je prijedlog proračuna za 2015. godinu. Uz kapitalne komunalne investicije poput početka radova na uređenju rive, rušenja stare ambulante, početka radova na izgradnji novog dječjeg vrtića i početka radova na uređenju ribarske luke u Zečevu, za koje će se izdvojiti i najveći dio novca, donesen je i prijedlog programa socijalnih potreba za potporu ugroženih, nemoćnih i drugih osoba koje zbog nepovoljnih osobnih, socijalnih i gospodarskih okolnostisame ne mogu zadovoljiti svoje osnovne potrebe. Kako nam je kazala načelnica Općine Rogoznica Sandra Jakelić, i u ovoj godini planirani iznos jednak je onom iz prošle godine, tako da po pitanju socijale i ove godine nitko neće ostati zakinut.

ISTI IZNOS

– Prošle godine iz proračunskih sredstava za program socijalnih potreba izdvojeno je ukupno 667 tisuća kuna. Gotovo identičan iznos predvidjeli smo u tu svrhu izdvojiti i kroz ovu godinu, tako da ćemo koliko toliko pomoći najugroženijim stanovnicima Rogoznice – kaže Jakelić.

Kao i prošle godine, najveći dio novca izdvojiti će se za sufinanciranje cijene prijevoza učenicima i studentima. U tu svrhu predviđen je iznos od gotovo 450 tisuća kuna, a za pomoć bračnim parovima i njihovoj novorođenoj djeci izdvojit će se 100 tisuća kuna.

– Jedna od najvažnijih stvari za sva mjesta poput našeg, je pomaganje, ulaganje i razvoj pronatalitetne politike. Adekvatno tome, a i potrebama bračnih parova s novorođenom djecom, iz proračuna će se ove godine izdvojiti 100 tisuća kuna, a naše namjere i pravac u kojem se želimo kretati vide se i u ovogodišnjem početku izgradnje novog objekta namjenjenog djeci vrtićke dobi – kaže Jakelić.

POMOĆ UGROŽENIMA

Proračunom se i ove godine vodilo računa o kategoriji socijalno najugroženijih, te će se za pomoć invalidnim, hendikepiranim i socijalno ugroženim osobama za stanovanje isplatiti nešto više od 70 tisuća kuna, za ogrjev 50 tisuća kuna, a za jednokratnu socijalnu pomoć predviđeno je 11 tisuća kuna.